Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de Espria Ledenvereniging Voordeelshop? Misschien vindt je het juiste antwoord in onderstaande vragen. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op tijdens kantooruren.

Wat is de Espria Ledenvereniging Voordeelshop?
Espria Ledenvereniging Voordeelshop is een platform dat ontwikkeld is en beheerd wordt door Touch Promotions B.V., dit is een samenwerkingspartner van Espria Ledenvereniging.

Wat houdt Espria Ledenvereniging Voordeelshop in?
Met de unieke code die je van Espria Ledenvereniging krijgt, kan je jezelf registreren en een account aanmaken bij Espria Ledenvereniging Voordeelshop. Je kan hier kortingen krijgen die oplopen tot 70% op de geselecteerde aanbiedingen. Deze aanbiedingen zijn enkel te vinden en aan te schaffen bij Espria Ledenvereniging Voordeelshop. Heb je nog geen code ontvangen van Espria Ledenvereniging of ben je nog geen lid? Neem contact op met Espria Ledenvereniging via service@ledenvereniging.nl of 088 - 383 20 00.

Tot wanneer is mijn Espria Ledenvereniging Voordeelshop code geldig?
De Espria Ledenvereniging Voordeelshop code is geldig tot en met 31 december 2024.

Kan alleen de bezitter van de Espria Ledenvereniging Voordeelshop code gebruik maken van de aanbiedingen op het platform?
De e-tickets of producten die je bestelt via Espria Ledenvereniging Voordeelshop staan niet op naam. Je kan dus met meerdere personen gebruik maken van de aanbiedingen op het platform.

Met hoeveel personen kan ik gebruikmaken van de Espria Ledenvereniging Voordeelshop?
Je kan in totaal 8 kaarten per order, per arrangement bestellen.

Ik krijg een foutmelding bij het invoeren van de unieke code, wat moet ik doen?
Als je een foutmelding krijgt, neem dan contact op met de klantenservice van de Espria Ledenvereniging Voordeelshop.

Hoe kan ik betalen?
Je kan de bestelling betalen met iDEAL en creditcard (VISA en MasterCard).

Hoe en wanneer ontvang ik de e-tickets?
Je vindt de levertijd en wijze van levering in de omschrijving van de aanbiedingen. Heb je een bestelling geplaatst maar de e-tickets nog niet ontvangen? Raadpleeg dan eerst de ‘spambox’ of ongewenste e-mail van je e-mail programma, wellicht zijn de e-tickets daarin terecht gekomen. Is dat niet het geval? Neem dan contact op met de klantenservice van Espria Ledenvereniging Voordeelshop.

Ontvang ik een bevestiging van de betaling?
Je ontvangt na het plaatsen van de bestelling binnen enkele minuten een betalingsbevestiging.

Hoe verzilver ik mijn e-ticket?
Let op: in veel gevallen dien je het e-ticket uit te printen en geldt deze direct als toegangsbewijs. Dit is niet in alle gevallen zo. Lees daarom goed de instructie die vermeld wordt in de omschrijving van de aanbieding en op het e-ticket zelf.

Hoe kan ik mijn aangekochte e-tickets wijzigen?
Helaas is het niet mogelijk om reeds aangekochte e-tickets te wijzigen.

Wat gebeurt er bij annulering van een voorstelling?
Indien een voorstelling waarvoor je e-tickets hebt aangeschaft, wordt geannuleerd, zullen wij per e-mail of telefonisch contact met je opnemen om te zoeken naar een alternatieve oplossing. Indien er geen gelijkwaardige oplossing geboden kan worden, ontvang je het aankoopbedrag van deze e-tickets retour.

Worden mijn gegevens vertrouwelijk behandeld?
Ja, de gegevens worden vertrouwelijk behandeld zoals je kunt lezen in onze privacyverklaring.

Producten retourneren
Wil je de bestelling van een product toch annuleren na bestelling of heb je het verkeerde product besteld?

Heb je een pakbon ontvangen per email? Neem contact op met het emailadres op de pakbon.

Mocht je geen pakbon ontvangen hebben stuur dan een email binnen 14 dagen naar promotions@touchincentive.com. Wij zullen je daarna per email voorzien van de juiste instructies.

Is je product kapot bij binnenkomst of defect?
Heb je een pakbon ontvangen per email? Neem contact op met het emailadres op de pakbon.

Mocht je geen pakbon ontvangen hebben, stuur dan een email naar promotions@touchincentive.com. Voeg ook het betaalbewijs en foto’s van het defect toe aan de email. Wij zullen je daarna per email voorzien van de juiste instructies.